Prvé jarné kolo odložili, Corgoň liga sa začne až 3. marca

20.02.2012 Celý región

Bratislava 20. februára (TASR) - Jarná časť najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa nezačne podľa pôvodného plánu. Prvé kolo Corgoň ligy, ktoré sa malo odohrať počas najbližšieho víkendu, sa uskutoční 27. marca. Slovenská liga sa tak rozbehne až v poradí 20. kolom v sobotu 3. marca trojicou zápasov FK Senica - FC Nitra, ŠK Slovan Bratislava - DAC Dunajská Streda a 1. FC Tatran Prešov - MFK Košice.

Dôvodom rozhodnutia Únie ligových klubov (ÚLK) boli nevyhovujúce podmienky na väčšine prvoligových štadiónov. \"Stav hracích plôch na Slovensku je vo všeobecnosti nevyhovujúci pre odohratie zápasov, výnimkou nie sú ani trávniky najvyššej súťaže. Bez problémov sme sa dohodli na náhradnom hracom termíne, ktorým bude utorok 27. marca, všetky zápasy budú mať zhodne výkop o 17.30 hodín,\" povedal pre TASR šéf ÚLK Dušan Huňady.

Prvé jarné kolo tak odohrajú cez 3. a 4. marca. Po spomínaných troch stretnutiach budú nasledovať rovnako v sobotu duely Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce, MŠK Žilina - MFK Ružomberok (oba od 17.30) a kolo dohrajú v nedeľu 4. marca stretnutím AS Trenčín - Dukla Banská Bystrica.

Únia ligových klubov súčasne odsúhlasila na pondelkovom zasadnutí všetky súpisky účastníkov Corgoň ligy.
 

Vyberte región